Oklar Identitet 2027

Tankarna till min bok tog sina första stapplande steg i November 2014 och var initialt tänkt som en självbiografi till min dotter. Rätt snart kom jag på att boken hade en god grund till att istället kunna utvecklas till en science fiction bok. Med stor entusiasm försökte jag plita ner alla mina funderingar kring människans existens med huvudfokus på var vi kom ifrån, vart vi var på väg och varför vi existerade. 

I februari 2015 fick boken dock läggas åt sidan då jag fick ett nytt och utmanande projektuppdrag där jag skulle vara drivande i att ta fram konstruktion och installation av produktbanor till tre större fabriker. Två av dessa tre projekt var av större dignitet och rejält utmanande. Läkemedel- och livsmedelindustrin med sina vitt skilda fokus var inte lätt att hantera parallellt, samtidigt som jag var helt oerfaren inom framtagning av produktbanor med all sin unika teknik. Båda projekten skulle gå i produktion i slutet av sommaren 2015, så det var fullt ös från början till slut. Jag arbetade med en global uppsättning av konstruktionsteam och ett flertal olika leverantörer som blev ansvariga för att få fram vissa produktbaneavsnitt inom handskakade tids- och kostnadsramar. Det blev större komplikationer inom båda projekten, men med mycket slit och ingen semester lyckades vi ändå ro projekten i land under augusti månad.

Först i mitten av Oktober hade jag återhämtat mig från denna pärs och sakteliga orkade jag ta tag i skrivandet igen ... Framåt årsskiftet 2015-2016 började boken ta form och jag fick hjälp med korrekturläsning från två bröder och ett antal goda vänner. Parallellt med korrekturläsningen lämnade jag över min skiss till en illustratör som  hjälpte mig med att få till ett proffsigt omslag.